Sanatate si vitalitate cu Aronia

Sucuri pure Aronia

Remediu preventiv și acut pentru:

 • Cancer
 • Afecțiuni cardiovasculare
 • Diabet
 • Inflamații
 • Ajută la prevenirea inflamațiilor
 • Modelează sistemul imunitar
 • Detoxifică
 • Protejează celulele

Fructele de Aronia – recomandare din inima naturii

Cum fructele de Aronia au un efect holistic și natural atât de puternic asupra sănătății și stării de bine, sunt deseori cunoscute ca ”superfructe”. Mii de oameni au descoperit până acum aceste fructe și efectele acestor excepționale
substanțe. În acest pliant veți afla de ce fructele de Aronia sunt atât de sănătoase și care afecțiuni pot fi atât tratate cât și prevenite.

Toată lumea vorbește azi despre superalimente. Totuși, din păcate, majoritatea acestora cresc în țări îndepărtate, motiv pentru care trebuie să facă o lungă călătorie înainte de a ajunge în magazinele noastre. Pe de altă parte, fructele de Aronia sunt superalimente care cresc la ușa noastră. Ca grup de lucru, noi lucrăm să promovăm importanța cultivării fructelor de Aronia.
Mulțumită inițiativei noastre și a colaborării cu fabricanți de produse din Aronia, așa cum este Aronia ORIGINAL Naturprodukte GmbH, suprafețele cultivate cu Aronia în Germania au crescut la peste 300 de hectare. Și din ce în ce mai mulți fermieri descoperă aceste superfructe pentru cultură proprie.

De ce Aronia?

Știm cu toții cât de important este sistemul imunitar pentru o viață sănătoasă și puternică până la o vârstă înaintată. Societatea noastră modernă pune o imensă presiune pe sistemul nostru imunitar și din acest motiv este foarte important să oferim corpului nostru tot ce e mai bun din ce-i mai bun.

În fostele state ale Uniunii Sovietice în mod deosebit, atât proprietățile preventive cât și cele de vindecare ale fructelor de Aronia au fost dovedite în peste 100 de studii.

Iată aici câteva exemple:

 • Întăresc intestinele și, odată cu asta, sistemul imunitar.
 • Cancer – de aproximativ 5 ori mai multe celule tumorale distruse datorită Aroniei, de exemplu în cancer la sân, tumori cerebrale, cancer la intestine sau leucemie.
 • Tensiune arterială – reglează tensiunea arterială datorită faptului că vasele de sânge devin mai elastice și reduce rigidizarea arterelor deoarece contracarează consolidarea plachetelor sanguine.
 • Diabet tip 2 – îmbunătățește metabolismul glucozei și reglează nivelul de zahăr din sânge, reduce rezistența la insulină.
 • Colesterol – este redus datorită îmbunătățirii transferului de colesterol LDL.
 • Agent antiinfamator natural (100 mg de aronia sunt comparabile cu 100 mg Prednison).
 • Subțiază sângele – previn activitatea amidolitică a trombinei și plasminului; protejează fibrinogenul, reduc potențialul general de formare a cheagurilor de sânge.
 • Susțin eliminarea metalelor (plumb, aluminiu, cadmiu).
 • Protejează împotriva mutațiilor celulare, eliberarea radicalilor de superoxid fiind semnificativ redusă.

După cum se poate vedea mai sus, fructele de Aronia sunt un adevărat complex pentru starea de bine. Pe lângă aceasta, o dietă naturală și variată este de asemenea importantă pentru menținerea unei bune sănătăți.

Substanțele valoroase din Aronia

Fructele de pădure au fost apreciate ca alimente de înaltă calitate deja de mii de ani.
Fie că vorbim despre afine, zmeură sau căpșuni, în ciuda dimensiunilor mici, sunt o excelentă sursă de numeroase substanțe vitale. Furnizează numeroase vitamine, minerale și importante substanțe vegetale, sunt sărace în fructoză și bogate în fibre.

Fructele de Aronia conțin:

Polifenoli

 • Antocianine – cu proprietăți antiinflamatoare, protejează vasele de sânge
 • OPC (proantocianidine oligomerice) – cu proprietăți antioxidante, antiinflamatoare
 • Proantocianidine – cu efect asupra sistemului cardiovascular și a vaselor de sânge

Vitamine

 • Vitamina C – protejează sistemul imunitar și celulele
 • Vitamina K – pentru protecția celulelor, circulație
 • Vitamina E – pentru ochi, sistem imunitar
 • Provitamina A – pentru ochi, sistem imunitar
 • Acid folic, alte vitamine B – pentru metabolism

Minerale

 • Potasiu – pentru metabolismul celular, echilibrul apei
 • Zinc – pentru sistemul imunitar
 • Fier – pentru sânge
 • Mangan – pentru enzime, oase

Ceea ce face fructele de Aronia atât de speciale este faptul că au un conținut ridicat de pigment, așa numiții polifenoli. Niciun alt fruct de pădure nu conține atât de multe antocianine și OPC ca și fructele de Aronia.

Comparație între concentrația de antocianine și OPC în diverse fructe de pădure (mg/ 100 g)

Sursa: Institutul Federal de Cercetări pentru Nutriție, USDA; Baza de date 2004, Karlsruhe, 2001

Agenții de protecție din fructele de Aronia

Fructele de Aronia, prin conținutul ridicat de polifenoli, protejează organismul împotriva așa numiților radicali liberi. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, în organism sunt eliberați tot mai mulți radicali liberi, ceea ce poate accelera procesul de îmbătrânire.

Ce sunt radicalii liberi?

 • Molecule care apar în mod natural în procesul de respirație a celulei
 • Prea mulți radicali liberi afectează celulele.

Dezvoltarea radicalilor liberi este cauzată de variate influențe ambientale:

Consecințele radicalilor liberi:

 • Stres oxidativ – datorită prea multor radicali liberi și insuficienților radicali ”neutralizanți” (antioxidanți)
 • Îmbătrânire celulară prematură
 • Dezvoltarea a numeroase afecțiuni, ca de exemplu cancer sau afecțiuni ale nervilor sau încheieturilor.

Stresul oxidativ apare în organism deoarece suntem expuși la tot mai mulți radicali liberi din cauza obiceiurilor alimentare actuale și stilului de viață foarte ocupat (alimentație nesănătoasă, prea mult stres) și, în același timp, datorită consumului insuficient de antioxidanți (din fructe și legume).
Stresul ovidativ ne reduce de asemenea performanțele.
Doar antioxidanții ce se găsesc în cantități atât de mari ca și în fructele de Aronia au capacitatea de a neutraliza radicalii liberi oferind astfel protecție ideală organismului.

Fructele de Aronia sunt atât de sănătoase!

Fructele de Aronia conțin numeroși pigmenți vegetali din grupul polifenolilor, ceea ce dă sucului culoarea roșu închis. Polifenolii au efect antioxidant și ajută la menținerea echilibrului între radicalii liberi și antioxidanți.

Grație lor, ne simțim mai capabili, ceea ce reface capacitatea de regenerare a organismului care, în schimb, va ajuta la prevenirea îmbolnăvirilor pe termen scurt și lung.

Mai jos câteva utilizări de succes de până acum ale sucului de Aronia:

Dar asta nu e tot, substanțele active unice din fructele de Aronia de asemenea:

 • Ajută la prevenirea inflamațiilor
 • Modelează sistemul imunitar
 • Sunt antibacteriale
 • Sunt anticarcinogenice (previn dezvoltarea cancerului)
 • Sunt antimutagene (previn mutațiile)
 • Detoxifică

… și toate acestea fără efecte secundare!

Iată ce spun consumatorii

”După împlinirea vârstei de 72 de ani am început să mă trezesc dimineața simțindu-mă tot obosit. Am început să iau 100 ml de suc de Aronia în fiecare zi și nu doar că vitalitatea mi s-a refăcut dar n-am mai suferit de febra de fân și n-am mai avut nici măcar o răceală sau infecție respiratorie. Acum am 76 de ani și mă gândesc că voi fi sănătos cel puțin încă 30 de ani cu fructele de Aronia.” H.R. din Germania

”În urmă cu câțiva ani am fost diagnosticat cu glaucom și doctorul mi-a recomandat pudră din fructe de Aronia, pe care de atunci o iau cu regularitate. În fiecare dimineață amestec pudra în iaurtul de la micul dejun. Durerea ochilor s-a ameliorat semnificativ iar ultima examinare a medicului a arătat că presiunea intraoculară a revenit aproape de normal.” SY.J. din Coreea de Sud

”Am suferit de nivel ridicat al colesterolului, hipertensiune și diabet pentru mult timp și am avut medicație pentru aceste afecțiuni. În urmă cu aproximativ doi ani am descoperit sucul de Aronia și, începând de atunci, am consumat în fiecare zi. După doar trei luni a fost posibil să ajustez doza de medicamente și după doar un an nu a mai fost nevoie să iau medicamente. Nici în zi de azi nu mai iau.”
C.J din Danemarca

Numeroasele experiențe raportate despre efectele deosebite ale fructelor de Aronia ne lasă să credem că sunt cu adevărat superfructe. Vă rugăm să ne împărtășiți propria experiență cu fructele de Aronia.

Cum trebuie să consum Aronia?

Fructele de Aronia sunt de obicei transformate în suc sau uscate. Combinația de 100 ml suc de Aronia și o lingură de fructe uscate de Aronia pe zi vor oferi protecție organismului.

Unde pot cumpăra produse din Aronia?

Când cumpărați suc sau fructe uscate de Aronia asigurați-vă că sunt produse de cea mai bună calitate și originale.
Le veți găsi în magazinele specializate de alimente sănătoase, magazinele cu alimente bio, farmacii și, din ce în ce mai des de asemenea în supermarketuri.
În România produsele germane premium din Aronia sunt distribuite de Pronat și subdistribuitorii săi.

Iată ce spun doctorii și terapeuții:

”Fructele de Aronia au un conținut ridicat de antocianine si OPC (pigmenți vegetali secundari). Organismul uman folosește aceste substanțe, așa numiții radicali ”neutralizanți”iar aceștia protejează vasele de sânge și celulele de efectul coroziv al oxigenului. Radicalii liberi de oxigen acționează asupra organelor noastre precum ”rugina pe fier” și de aceea avem nevoie continuu de substanțe de protecție care să asigure funcționarea ideală a organelor”.

Dr. med. Jürgen von Rosen a fondat Schlossparkklinik
Dr. von Rosen în Gersfeld/Rhön în 1981: Folosind o vastă experiență de peste 50 de ani, clinica combină concluziile medicinei tradiționale cu metode selecte de vindecare naturală și homeopatie. Este un loc pentru a vă recâștiga sănătatea. Astăzi, clinica unică este administrată de fiul său Dr. med. Martin von Rosen. www.dr-von-rosen.de.

”În practica mea pentru consiliere nutrițională și de sănătate individuală folosesc în mod special fructele de Aronia pentru prevenirea afecțiunilor legate de nutriție și pentru susținerea terapeutică împotriva afecțiunilor coronariene. Conținutul ridicat de antocianine (pigmenți vegetali roșu închis și albastru) precum și OPC susțin organismul în multe feluri.”

Claudia-Michaela Höft este consilier medical nutrițional și de sănătate calificat. Ea a examinat intensiv beneficiile pentru sănătate ale fructelor de Aronia în perioada petrecută în Canada în anii 80, când a descoperit eficiența fructelor de la nativii amerindieni.

”Esti ceea ce mănânci. Fructele de Aronia sunt un adevărat cocktail pentru trup și minte.
Substanțele conținute îl fac un aliment de cea mai înaltă calitate, incomparabil de sănătos.
Poate fi folosit atât preventiv cât și în scopuri terapeutice pentru o gamă largă de afecțiuni”.

Dr. med. Sandra Elnekheli are propriul cabinet în Viena, de 13 ani. Doctor în medicină holistică, privește alimentele
naturale care sunt bogate în substanțe vitale ca aducând o contribuție importantă la o viață sănătoasă. Este de asemenea formator pentru consilieri de sănătate după metoda Wildwuchs®. www.bewusstseinsmedizin.at

Vă rugăm rețineți

Toate informațiile din acest articol sunt bazate pe valori și studii empirice. Acestea nu substituie supravegherea medicală și nu sunt destinate ca terapie medicală. Fructele de Aronia nu substituie vizitele regulate la medicul de familie sau specialist. Vă rugăm discutați cu medicul dumneavoastră posibilele efecte secundare pe care le-ar putea avea în combinație cu alte medicamente.

Partenerii comerciali interesați de comercializare sunt rugați să sune la tel: 0256 705 333 , 0786 950 493 sau la email: info@pronat.ro

Puteți comanda produsele Aronia făcând click aici
Suc pur Aronia

S-ar putea să te intereseze și:

Lasă un răspuns

Gogo77
Adam77
Sonitoto
Kaki777
Kaki777
Kaki777
Kaki777
Kaki777
Kaki777
Kaki777
Kaki777
Kaki777
Kaki777
Kaki777
Akun SlotAkun GacorSlot JpMpo SlotAkun ProSlot AsiaRtp SlotSlot OnlineLink SlotSlot PragmaticSlot PgAnti RungkadSlot JepangDepo SlotSlot DanaSlot ZeusSlot MahjongSlot GopaySlot ManiaSlot ThailandSlot OvoSlot Gacor MaxwinIdn Slot GacorAkun Pro ThailandAkun Pro Kambojahttps://slot-thailand.stkippgrisumenep.ac.id/Slot AsiaSlot Jp