Agar-Agar de la Pronat: alternativa sănătoasă la gelatină

Agar-Agar de la Pronat: alternativa sănătoasă la gelatină

Extrasă din algele marine, pulberea de agar-agar este un agent de gelifiere de origine vegetală, bogat în fibre (80%), dar și în mangan, magneziu și fier.
Prin adăugarea a doar 2 gr la 500 ml de compoziție, adusă la punct de fierbere, obținem în urma răcirii o compoziție gelatinoasă, legată. Astfel, Agar-Agar se poate folosi nu numai la răcituri (piftie, aspic), ci deopotrivă la jeleuri, panna-cotta, creme, dulcețuri, gemuri, blaturi pentru torturi și prăjituri, etc.
În funcție de concentrația folosită, se obțin texturi mai moi (gen suc concentrat sau spume), iar în concentrație mai mare se obțin compoziții gelatinoase mai tari sau mai moi.
Fiind insolubil în apă rece, el se utilizează obligatoriu ”la cald”, de aceea compoziția pe care dorim să o obținem gelatinată trebuie obligatoriu încălzită, ideal la cca 80 grade C, sau fiartă (de exemplu odată cu fructele).
După răcirea la frigider, cca 3 ore, se obține compoziția gelatinoasă.
Chiar dacă are nenumărate beneficii pentru sănătate (ajută la menținerea sistemului digestiv, favorizează pierderea în greutate, întărește oasele, previne anemia, etc, iar japonezii, care l-au descoperit, îl folosesc în bucătăria lor de peste 400 de ani), agar-agar este tot mai căutat pentru ce știe să facă cel mai bine: să gelatineze!
Agar-Agar marca Pronat este ambalat în recipient de sticlă, în gramaj de 100 gr.
Prețul de numai 0,447 lei/gr face ca acest produs să fie mai accesibil decât majoritatea produselor similare de pe piață.
Partenerii comerciali interesați, sunt rugați să ne contacteze la adresa de mail info@pronat.ro sau telefon 0256 705 333
Pentru achiziții online vă invităm să accesați linkul: https://scufita-rosie.ro/biovegan/7586-agar-agar-gelifiant-100g-4005394151105

Lasă un răspuns